» Takaisin edelliselle sivulle

 

Sevetin poroherkut maistuvat Revontuli- ravintolassa

Holiday Club-kylpylähotellin Revontuli-ravintolan viime syksynä uusittu ja kevään sesonkia varten laajenettu ruokalista painottuu entistä enemmän paikalliseen ruokaperinteeseen. Poronliha taloon tulee Sevettijärven kolttakylästä Sevetin Kiela Oy:n tuotantolaitokselta, joka on neljän kolttaporomiehen omistama jatkojalostusyritys. Laitoksen liha saadaan pääosin omasta porokarjasta, joka palkii Vätsärin ja Kaldoaivin erämaissa. Riekot ostetaan Utsjoen ansapyytäjiltä. Keittiömestari Jokke Siimesvaara ja ravintolapäällikkö Saska Nuutinen ovat tyytyväisiä hyvin alkaneeseen yhteistyöhön uuden raaka-ainetoimittajan kanssa.

- Sevetin Kiela toimittaa meille ulkofileet, käristyslihan, ulkopaistin, viileäsavupaistin, porojauhelihan ja liemiluut, Jokke luettelee.

- Hyvä esimerkki Kielan herkuista on uudelta listaltamme löytyvä ”Sevetin Kielan poroa”, jossa on kylmäsavustettua poronkyljysriviä, poronmakkaraa, puolukkakastiketta, puikulalohkoja, pekonilastuja ja sieniwokkia. Se on ollut suosittua varsinkin ulkomaalaisten keskuudessa, Saska kertoo. Annokseen sisältyvä poronmakkara tehdään Sevetin Kielan poronjauhelihasta Vähäkyrössä paikallisen makkaramestarin ammattitaidolla.

Saariselän asiakaskunnassa on entistä enemmän nuoria ja lapsiperheitä, joiden ruokailutottumuksiin Revontuli-ravintola on myös varautunut. Listalta löytyykin erilaisia burgereita ja pizzoja, myös sellaisia, joissa maistuu Sevetin Kielan poronliha.

Jälkiruoaksi keittiömestari Siimesvaara ja ravintolapäällikkö Nuutinen suosittelevat lämmintä suklaaunelmaa, johon tulee suussa sulavaa suklaaherkkua, vaniljajäätelöä ja vadelmamelbaa.

Yhden miehen testiryhmämme mielestä Sevetin Kielan poroa on hyvä valinta hienoksi illalliseksi ja lämmin suklaaunelma kruunu sille, kuin piste iin päälle.

» Takaisin edelliselle sivulle